HANNE DE VRIES

“Wat ik hoop te bereiken met mijn muziek is dat iedereen die het hoort ook iets van God zelf ervaart. God is de bron van het leven, mijn Schepper, de basis van alles. En daar zing ik over en getuig ik van.”

Het is duidelijk: Hanne de Vries (1984) is een aanbiddingsleider in hart en nieren. Hij wil graag door middel van muziek mensen helpen om Jezus te ontmoeten. Al jaren werkt hij als fulltime muzikant en reist hij door het hele land om op allerlei plekken muziek te maken.

Met zijn jarenlange betrokkenheid bij de EO-Jongerendag, Opwekking, Soul Survivor en de Betteld is hij inmiddels een bekend gezicht binnen de Nederlandse kerken. Met zijn muziek spreekt hij vooral jongeren aan, en hij hoopt hen dan ook blijvend enthousiast te maken voor God. Het is zijn verlangen dat ook jongeren die niet zo vaak of nooit in een kerk komen op een laagdrempelige manier met Gods liefde in aanraking komen. Hannes stijl van muziek maken wordt erg positief ontvangen: hij is echt en oprecht, hij weet mensen te raken en te enthousiasmeren. Hanne: “De ontspannen manier waarop ik op het podium sta, helpt mensen zich op hun gemak te voelen en met hun hart te zingen voor God. De sfeer is veilig en men hoeft zich niet beter voor te doen dan men is, want dat doe ik ook niet.”

Met het oprichten van Stichting Love Revolution is er een nieuwe fase aangebroken in de bediening van Hanne. Het is niet mis om zo’n stap te zetten, want het vereist een compleet andere benadering van het werk. Toch weet hij zich geroepen om hier vol voor te gaan. Natuurlijk droomde ook Hanne van een doorbraak in het buitenland zoals de VS of Engeland, maar het was alsof God hem langzaam maar zeker duidelijk maakte: “Hey Hanne, die Amerikanen redden zich prima. Daar zijn al zoveel artiesten, daar zijn al zoveel middelen. Die hebben jou helemaal niet nodig. Het is voor Mij veel interessanter dat je naar de plekken gaat waar het ‘allemaal wat minder is’, daar waar ‘doorbreken’ eigenlijk helemaal niet interessant is”. We zoeken nu dus juist de plekken op waar die Amerikanen niet komen, om het maar zo te zeggen. Het gaat ons ook niet om het bouwen van een artiest of een naam of om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om op die plekken de mensen te bemoedigen en vreugde te geven. Er is maar één naam die we willen promoten en dat is de naam van Jezus.

 

MUZIEK VAN HANNE DE VRIES